суботу, 1 червня 2019 р.

Повинні право мати щасливими зростати


   Міжнародний день захисту дітей відзначається 1 червня щороку, а встановлене це свято ще в листопаді 1949-го, ухвалою Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Цей день покликаний привернути увагу світової спільноти до проблем охорони здоров’я дітей, боротьби з експлуатацією дитячої праці, прав дитини на освіту, дозвілля й захист від фізичного та психологічного насилля і багатьох інших. 
   В Україні цей день відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей. Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

     Де ж провести День захисту дітей як не в бібліотеці? Це свято для наших маленьких користувачів пройшло в дитячій кімнаті весело і грайливо: читали книжечки, гралися іграшками, малювали, розважалися, читали вірші. Ми, дорослі, хочемо назад в дитинство.











Бібліотечні джерела:
Барвінок №5, №6/2017.
Дванадцять місяців - К.: Веселка, 2015р.
Казкові пригоди - К.: АВІАЗ, 2012р.
Качан А. Гуляє парус на Лимані - Київ, 2016р.
Малятко №3/2018.
Пірог Є. Кіт Мармур та різдвяні пряники - Житомир, 2016р.
Пори року - К.: АВІАЗ, 2012р.
Українські літературні казки - К.: Дніпро, 2001р.

Немає коментарів:

Дописати коментар