пʼятницю, 31 травня 2019 р.

Живе в душі і серці Україна

    Зоряний бібліоміст неперевершених поетів України і Болгарії "Живе в душі і серці Україна" відбувся в бібліотеці 13. Вперше в наших стінах полонив серця і душі користувачів згуртований вияв кровного зв'язку двох братніх слов'янських народів, болгарського та українського, їх найкращими представниками - віртуозами пера та слова. Серед п'ятьох (!) авторів з творчим візитом у бібліотеці перебувала делегація зі Спілки незалежних письменників Болгарії у складі подружжя - професора Великотирнівського університету і перекладача віршів українських поетів милої та чуттєвої жінки з доброю душею Вані Ангелової (яка напередодні відкривала Міжнародну конференцію у КПІ) та поета з романтичним серцем Божко Ангелова. З українського писемного цвіту - поетеса, перекладач, літературний критик, Член НСПУ, неповторна особистість чарівна Інна Ковальчук - (яка й зібрала це гроно талановитих митців). Віртуозний майстер поетичного магічного слова, Член НСПУ, засновник сучасної філософсько-еротичної лірики, поет-пісняр - чудова жінка-чарівниця Антонія Цвід та Член Асоціації українських письменників та Асоціації філософського мистецтва, Член НСЖУ, професор філософії кафедри соціології КПІ, красуня Марина Препотенська. Справжній парад зірок слов'янських поетів. Лились рікою поетичні твори, через які демонструються обличчя духовностей наших двох народів, переклади у живому декламуванні, пісні, подарунки на згадку про цікаву пізнавально-змістовну зустріч. Урочистим моментом свята було вручення Вані Ангеловій Грамоти почесного автора бібліотеки 13. Це знову вперше в історії бібліотеки. Ми пишаємося цим почином. До душі гостям прийшлися наші власноруч виготовлені обереги ляльки - мотанки (велика подяка Світлані Павлівні Молчановій за навчання - дуже стало в нагоді). Екскурсія до музею бібліотеки ще раз довела, що у нас багато спільного навіть у побуті. Це так зворушливо. Ну і, звичайно, про найдорожче. Наш український символ - жовто - блакитний прапор - підписаний всіма учасниками заходу поїде до братньої Болгарії! Пані Ваня від хвилювання і неочікуваності (а вона за своєю сутністю патріот і розуміє всю важливість та піднесеність цієї миті) розчулилась, як і всі присутні. Квіти від користувачів, обійми і знову сльози.. Але ми ще неодмінно зустрінемося. Адже намітили багато планів.


























   Бібліоміст Україна - Болгарія у бібліотеці 13. Подарунок народного майстра гончарівни Наталії Бойко, власновиготовлений глиняний кінь-свистунець, нашим болгарським гостям прийшовся довподоби, адже у Вані Ангелової є своя історія про коня, про яку вона нам відразу повідала. А в пані Наталії ми побачили здатність провидиці - так доречно вона підібрала презент.






 Незабутні миті бібліомосту Україна-Болгарія. Від майстерно підібраних та віртуозно складених слів у рядки нашими майстрами слова та пера ми п'яніли без вина. Хмелійте і ви...







Немає коментарів:

Дописати коментар