вівторок, 26 червня 2018 р.

Скайп-зустріч із Оксаною Лущевською

   Телеміст Україна м. Київ - США Північна Кароліна м. Шарлот. Несказанно цікава, по-домашньому тепла скайп - зустріч - діалог діток ДНЗ 398 з українською дитячою письменницею, поетесою, перекладачем, літературознавцем Оксаною Лущевською відбулась в бібліотеці 13. А знайомила нас фахівець видавництва "Старого Лева" чарівна Salome Engibaryan.

   Говорили про дві нові книжки: "З води у воду" та "Опікуни для жирафа".

   "З води у воду" - історія про перше кохання, історія стосунків наполегливої плавчині Данки, добродушного велосипедиста Боді та скейтера-хулігана Скретча в маленькому містечку.

 "Опікуни для жирафа" - поєднує тему еко-відповідальності та інклюзивності. Це історія про те, як допомогти звірятам у зоопарку, як тварини потрапляють у вольєри та чому зоозахисники виступають проти їх перебування у цирку.











   Як вдячність за змістовне спілкування, наприкінці зустрічі маленькі співрозмовники подарували автору цікавих дитячих книжечок свої маленькі гарячі сердечка.



P.S. Текст відгуку про нашу скайп-зустріч Оксани Лущевської з її сторінки у фейсбуці. 
"Сьогодні! Малі сердечка в бібліотеці #13 для дорослих, що на Солом‘янці! Книжка #опікунидляжирафа і багато гарних еко-слів, які б діти написали на плакатах до Міжнародногу маршу на захист прав тварин. І головне! Підсумок від хлопчика Дані (як співпало — Даня — це ж і головний персонаж книжки): «Самі беззахисні тварини і самі маленькі тварини — кожна людина має любити і поважити таких. Керувати ними не можна. Захищати треба!» Основний слоган, як додав Даня, захист і любов до тварин. І ще додав, що це він каже від глибини душі. #видавництвостароголева #євгеніягайдамака 
Нам також дуже-дуже допомогли картонки-білінгви Olena Zabara (там мій переклад) довідатися нові слова для "розігріву" і підійти до слова giraffe. :-)
Дякую за зустріч, дорогим бібліотекарям, чудовій Salome Engibaryan та Видавництву Старого Лева! 
Як розпочали тиждень -- так і завершуємо! Активним літнім еко-спілкуванням! Всім хорошого вікенду!  І багато :-)  :-)  :-)"

Немає коментарів:

Дописати коментар