четвер, 10 жовтня 2024 р.

«Грайливий пензлик»

Осінь-чародійка натхненно спонукає нас зосередити свій погляд на палітрі фарб, які вона художньо розсипала по навколишньому світу. Про таку майстерну красу і не тільки ми сьогодні, 10 жовтня, говорили з вихованцями закладу дошкільної освіти №398 на виховному та пізнавальному уроці малювання "Грайливий пензлик", який відбувся в рамках заходів до Дня художника України у бібліотеці для дорослих №13.

А іще розширювали і поглиблювали знання дітлахів про творчість відомих художників України і світу. Розповіли про такі речі як "палітра", "мольберт", "полотно". Які кольори мають пори року, дари осені та яскрава строката веселка. Ми отримали вірні відповіді-відгадки від наших гостей-всезнайок до загадок на художню тематику. Малеча прослухала цікаве оповідання про хлопчика, який мріяв стати художником. Дізналися, що таку ж мрію мають багато з маленьких присутніх на заході. Та разом стоголосо вивчили віршик про художника, і ліс рук бажаючих піднявся розказати його. Потім кожен мав можливість уявити себе митцем та намалювати елементи майбутньої загальноствореної картини. І наостанок хлопчики і дівчатка захопилися простою у використанні технікою розмальовки водою.

Захід пройшов творчо і активно з метою розвинути інтерес у дітей до художнього мистецтва, увагу та мислення, естетичні смаки, поглибити знання, виховати любов до прекрасного та рідного краю.





Немає коментарів:

Дописати коментар