понеділок, 15 квітня 2024 р.

Пісенні активності "Українська весна" у парку "Відрадний"

 🌞☘️🤗 Прийшло тепло - бібліотекарі "йдуть в люди". Весна - це чудова пора для бібліотекарів розширити коло своїх відвідувачів. Тож, 13 квітня бібліотека  для дорослих №13 разом з фольклорно-етнографічним гуртом "Різнобарв'я" зі складу хору "Гомін" провели пісенні активності "Українська весна" на свіжому повітрі - вийшли у парк Відрадний з піснями та весняними іграми.

👩‍👩‍👦👩‍👩‍👧‍👧🌿 Люди, які відпочивали в цей день у парку, залюбки послухали українські народні пісні, патріотичні, про нашу державу - Україну, доблесних її захисників, також пісні, присвячені Дню пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи, пісенні твори на слова Тараса Шевченка та Лесі Українки.

📚🎶 Бібліотекарі допомогли учасницям гурту організувати веснянки з іграми для діток і з підтанцьовуваннями, гаївки, які є дорогоцінним скарбом ранньої культури наших прапрадідів та в яких відтворюється світогляд народу, його морально-етичні і естетичні цінності, багатовіковий досвід виховання підростаючих поколінь у дусі високої духовності та моралі. 

💛💙 Метою заходу було об'єднати присутніх навколо українських обрядів та звичаїв, мотивувати, викликати патріотичні почуття та прояви активних позитивних дій, допомоги нашій країні у нелегкий час. Адже пісня – це генетичний код нашої нації. Вона відволікає від негараздів, заспокоює і разом з тим бадьорить, спрямовує, допомагає жити та підтримує.


 




Немає коментарів:

Дописати коментар