пʼятниця, 27 жовтня 2023 р.

Україна починається з тебе.

27 жовтня вперше з 2023 року у всьому світі відзначають надзвичайно важливе свято – День української писемності та мови.

Свято встановлено 9 листопада 1997 року, коли Президент України на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови».

Серед різнобарвної палітри державних свят, це свято є даниною одному з найцінніших надбань, створених і залишених нам нашими волелюбними предками, бо саме мова є душею української нації, її генетичним кодом. Ми маємо безцінний дар - одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Для українського народу мова завжди була одним з найцінніших скарбів. В умовах численних окупацій іноземними загарбниками, зберегти мову означало зберегти націю, зберегти нашу українську самобутність.

Українська мова - більше, ніж комунікація. Це - основа. Це - кордони, самоідентифікація та інструмент для перемоги.

З метою ознайомлення з історією свята, поглиблення знань про Нестора Літописця, його внесок у становлення та розвиток української мови, спонукання дізнатися про життєпис української мови, виховування любові до рідної мови, шанобливе ставлення до нашої держави бібліотека №13 пропонує вашій увазі пізнавальну онлайнвікторину "Україна починається з тебе" до Дня української писемності та мови.      


Немає коментарів:

Дописати коментар