пʼятницю, 14 квітня 2023 р.

З любов’ю до природи – з любов’ю до України.

День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98.  Цього року свято припадає на 15 квітня. Спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху. Головною метою цього свята є поліпшення стану навколишнього середовища, яке впливає на здоров’я людей.

Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) - Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля. День довкілля дозволяє реально оцінити стан навколишнього середовища, в якому ми живемо. Дає можливість уважно обдумати дії та кроки, які кожен з нас має зробити в напрямку збереження та відновлення довкілля.

Охорона довкілля в сучасних умовах – це нова форма у взаємодії людини й природи. Вона являє собою систему державних і суспільних заходів спрямованих на гармонічну взаємодію суспільства й природи, збереження й відтворення природних ресурсів. Сьогодні екологічні проблеми є одними з найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї цивілізації й, зокрема, нашої країни. Громадським обов'язком кожного з нас є збереження та сприяння оздоровленню природи, що нас оточує.

Бібліотека 13 провела екотолоку "З любов’ю до природи – з любов’ю до України" до Дня довкілля, прибираючи подвір'я навколо бібліотеки. Жити в чистоті і корисно, і приємно.


Немає коментарів:

Дописати коментар