четвер, 2 березня 2023 р.

Хто зрозуміє жінку? Може, Бог…

Міжнародний день прав жінок і миру – свято, що приходить до нас із ледь відчутним подихом весни, даруючи тепло й пахощі первоцвітів. Цього дня людство традиційно вшановує представниць прекрасної статі, які є берегинями життя на землі. 

16 грудня 1977 року Генеральна Асамблея закликала держави проголосити у відповідності до їхніх історичних і національних традицій будь-який день року Міжнародним днем прав жінок і миру, створити сприятливі умови для викорінення дискримінації жінок та для їхнього повного і рівноправного залучення до соціального розвитку. Це рішення ухвалили після закінчення Міжнародного року жінки (1975) і Десятиріччя жінок ООН (1976–1985), які раніше були проголошені Генеральною Асамблеєю.

Цей день традиційно пов’язаний з першими весняними квітами, радісними посмішками і гарним настроєм. Він несе у світ ніжність і красу. Адже все найдорожче, що є у нашому житті пов’язане з жінкою. Без вас, дорогі жінки, не було б стільки світла, любові і тепла. Адже жінка виступає берегинею роду, миру, злагоди і гармонії на рідній землі.

До Міжнародного дня прав жінок і миру бібліотека 13 провела свято ліричної поезії "Хто зрозуміє жінку? Може, Бог…".


Немає коментарів:

Дописати коментар