середу, 7 грудня 2022 р.

Святий Миколай іде, новорічні свята за собою веде.

Святий Миколай – один із найшанованіших святих церкви – чудотворець, заступник бідних, захисник дітей, а також покровитель мандрівників. Миколая Чудотворця вважають найближчим до Бога святим.

Отець Миколай відзначився чистотою життя, за яку мав від Бога дар чудотворення, а також милосердям і благодійністю.

Святий опікується воїнами, водіями і мандрівниками, допомагає бідним у скруті, вважається покровителем дітей та студентів, моряків, торговців та лучників.

В Україні відзначати День святого Миколая почали ще в 1088 році, за часів правління Всеволода Ярославича. В результаті у нашого народу з'явився ряд традицій, пов'язаних з цим днем. Святий Миколай завжди прощав гріхи. Саме тому рідні люди зазвичай цього дня прощали своїх рідних. 

До Дня святого Миколая пропонуємо вашій увазі святково-книжковий калейдоскоп "Святий Миколай іде, новорічні свята за собою веде".   


Брати Капранови. Веселих свят. - К.: Зелений пес, 2014. - 80 с.

Свято - це не тільки і не стільки застілля, скільки вміння створити святковий настрій та провести незабутній день разом із родиною та друзями. У книзі ви знайдете все про головні українські свята - історію, традиції, прикмети, ритуали, а ще пісні з нотами, святкові страви із рецептами, ігри та забави і багато малюнків та іншої корисної інформації.                                                                                   Тема "Святий Миколай" розкрита на 76 с.

Галайба В. Храми Св. Миколая в Києві. - К.: Бібліотека українця, 2002. - 64 с.

З-поміж великих святих угодників Божих святитель Миколай Чудотворець користується особливою любов'ю нашого народу. Чудотворця знають і шанують Схід і Захід. Свята Церква прославляє Миколая Чудотворця як мудрого правителя, вгамівника спраглих, швидкого помічника усім, хто опинився в біді та скорботах. Він рятував потопаючих, визволяв полонених, відводив смертну кару від невинних, зціляв багатьох людей. І нині він приходить до тих, хто кличе його допомогти і заступити від біди. В книжці автор розповідає про храми та каплиці Святого Миколая в Києві.

Йде до нас колядочка - К.: Авіаз, 2015. - 40 с.

Хто з малечі не любить зимових свят? Веселощі, пісні, хороводи... А ще привітання зі святами колядками та щедрівками. Книжка має чудове художнє оформлення, яке до вподоби і малятам, і дорослим.   Тема "Святий Миколай" розкрита на 8 с.

Пори року - К.: Авіаз, 2012. - 96 с.

До читаночки увійшли твори українського фольклору, письменників-класиків та сучасних авторів. Всі твори розподілено за порами року.   Тема "Святий Миколай" розкрита на 8 с.

Ран Ю. Дід Мороз і всі, і всі, і всі... - Харків: Весна, 2011. - 64 с.

Прадід усіх дідів морозів - Святий Миколай. Він вважається покровителем та захисником дітей усього світу. Про нього складено багато легенд.                                                                                      Тема "Святий Миколай" розкрита на 6 с.


Немає коментарів:

Дописати коментар