середу, 1 червня 2022 р.

"Веселі старти". Кросворд.


Прививати любов до фізичної активності і спорту потрібно з дитинства. Що раніше батьки залучають дітей до руху, то швидше він стає невід'ємною частиною їх життя.

Втім, коли йдеться про фізичну активність для маленьких дітей – це не про повноцінні інтенсивні тренування чи походи в тренажерний зал. Для маленьких дітей фізична активність здебільшого полягає в активній грі та можливості вільно рухатись та вивчати навколишнє середовище.

З віком діти стають активніші та мають більше енергії. Діти і підлітки, які регулярно активні, мають менше проблем зі здоров'ям та більш схильні підтримувати рухливий спосіб життя в дорослому віці.

Рухова активність впливає не тільки на фізичне здоров’я дитини. А й на розумові здібності, здатність концентруватись та будувати соціальні контакти. В активній грі діти схильні бути дружніми та відкритими, краще налагоджувати контакти та способи взаємодії з іншими дітьми.

Спорт для дитини в дошкільному віці дуже важливий, адже це етап виховання, який сприяє не тільки повноцінному розвитку малюка, але і зміцненню його здоров’я.

Саме в ранньому віці у дитини закладаються звички, формуються інтереси, починає формуватися характер і основи особистості, тому до занять спортом малюка потрібно привчати ще в ранньому віці.

Регулярні заняття спортом – це не тільки запорука здоров’я і гарного самопочуття, але й шлях до досягнення поставлених цілей і формування характеру дитини.

Фізична активність дуже корисна, навіть тим, хто за станом здоров’я не може займатися спортом, рекомендуються легкі фізичні навантаження у вигляді зарядки. Адже заняття спортом – це профілактика серцево-судинних захворювань. 

Користь від занять спортом незаперечна, так як завдяки невеликим фізичним навантаженням дитина не тільки покращує своє здоров’я і зміцнює імунітет, але й запобігає значній кількості захворювань. Активний і спортивний ритм – це шлях до довгого і здорового життя.

До Міжнародного дня захисту дітей пропонуємо для малечі розгадати цікавий дитячий кросворд про види спорту.




Немає коментарів:

Дописати коментар