пʼятницю, 27 травня 2022 р.

"Київ історичний. Велична слава древньої столиці". Вікторина.

День Києва - свято, приурочене столиці України, яке відзначають у останню неділю травня. Перше святкування Дня Києва -1500-річчя - відбулося у 1982 році.

Київ є найбільшим містом нашої держави, містом-героєм та культурним і урядовим центром країни. Знаходиться на річці Дніпро.

Офіційно роком заснування Києва вважається 482 рік. За легендою, його заснували полянський князь Кий з братами Щеком і Хоривом, а також сестрою Либіддю. Назву місто отримало на ім'я Кия – найстаршого з братів, який і вважається засновником міста.

Столиця України – чарівне місто. Старовинні будівлі переплітаються в ансамблі з сучасними хмарочосами, які поринають у височінь своїми верхівками. Зелені парки, красиві озера, квітучий бузок та каштани – все це створює неповторний весняний колорит та надає місту затишної атмосфери. Київ славиться золотоверхими соборами та своєю історією. Місто неперевершене і зранку, і ввечері, і вночі. Його краєвиди та пейзажі полонили серце багатьох художників та фотографів. Київ – це частинка української душі, яка сповнена добром, радістю та любов’ю до України. Місто зробило величезний внесок у всесвітню історію, науку, культуру і мистецтво. 




Немає коментарів:

Дописати коментар