вівторок, 18 січня 2022 р.

Солодкий сніговик.

У багатьох країнах 18 січня святкують Всесвітній день сніговика. А ось християнська легенда говорить про те, що сніговики – це янголи, а сніг – дар з неба. І наші улюблені зимові герої ніби здатні передати Богові прохання людей. Тому, коли зі снігу ліпили маленького сніговичка, йому шепотіли свої сокровенні бажання.

Ідея цього свята спала на думку колекціонеру Корнеліусу Гретцю з Німеччини. Ще у юнацькому віці він розпочав збирати зображення сніговиків, а в 2008 році зі своєю коллекцією з понад трьома тисячами експонатів увійшов до книги рекордів Гіннесса. Корнеліус міркував так: по-перше – в середині січня в багатьох країнах є сніг. По-друге – цифра 18 схожа на сніговика, який тримає в руках віник. По-третє – у цей день не було жодного міжнародного свята.

У Європі сніговиків завжди ліпили поруч із будинками, щедро прикрашали гірляндами і домашнім начинням, одягали в шарфи, а в руки вручали гіллясті мітли. У деталях їхніх «шат» вгадується містичний характер. Напри­клад, ніс у вигляді морквини прикріплювали, щоб умилостивити духів, що посилають вро­жай і родючість. Перевернуте відро на голові символізувало достаток у домі.

Сніговик – один з найулюбленіших символів зимових свят та розваг. І хоч цьогорічна зима не дуже тішить нас своїм білим сніжком, та варто лише докласти трішки зусиль і ви зможете створити цих водночас кумедних та милих героїв своїми руками.

До Всесвітнього дня сніговиків бібліотека №13 підготувала онлайн свято, на якому ми читали казку Зірки Мензатюк «Пригоди зі сніговиками» та на онлайнмайстер-класі «Солодкий сніговик» створювали сніговичка із зефіру.



Немає коментарів:

Дописати коментар