вівторок, 7 вересня 2021 р.

Виставка-здоров'я "Здорове тіло - здоровий дух"


Здоров'я, як відомо, є найкращим скарбом для людини, а найліпшим другом здоров’я був, є і буде - спорт. 
Якщо вам необхідно збагатити знання про види спорту, їх особливості та значення, віднайти відомості про спортсменів, виховати у дітей цінне ставлення до власного здоров'я та стимулювати бажання дбати про нього, сприяти усвідомленню необхідності ведення здорового способу життя, прищепити інтерес до занять з  фізичної культури та спорту, то запрошуємо переглянути нашу виставку-здоров'я "Здорове тіло - здоровий дух", підібрану в рамках заходів до тижня фізичної культури. 
Фізичне виховання. Присяжнюк С. Навч. пос. -  К: ЦУЛ, 2007.-192с.
У роботі наводяться рекомендації з методики проведення оздоровчо-тренувальних занять з фізичного виховання із студентами спеціального навчального відділення. Дана характеристика особливостей організації занять після перенесених захворювань; наводяться приблизні комплекси фізичних вправ при тих чи інших захворюваннях студентів.
Навчальний посібник розрахований на студентів спеціальних навчальних відділень, викладачів та медичних працівників кафедр фізичного виховання аграрних вищих навчальних закладів.
Рекомендовано навчально-методичною комісією науково-педагогічних працівників аграрних вищих навчальних закладів освіти України з напряму «Фізичне виховання і спорт» як навчальний посібник для студентів, викладачів та медичних працівників кафедр фізичного виховання аграрних ВНЗ.
Спорт: Для дітей середнього шкільного віку / Авт. - упоряд. М. Володарська. - Харків :Фоліо, 2004. - 317с.
Відкривши цю книгу, ти потрапиш у захоплюючий світ спорту, де панують грація та пластика, мужність та витривалість, спритність та сила, відкриєш для себе багато цікавого про своїх спортивних кумирів, таких як Пеле, Уейн Гретцкі, брати Клички, Андрій Шевченко та інші;  про встановлення рекордів та можливості людського тіла і, може,  сам захочеш стати одним з тих, хто створює спорт майбутнього.
Азбука здоров'я. Енциклопедія для маленьких вундеркіндів. Н. Чуб. - Харків :Vivat, 2011.- 96с.
Герої цієї книжки — малюки Вася і Ася на прохання лікаря Нехворійка вирушають до чарівної Країни Здоров’я на пошуки чудодійної мікстури «Нехворин». Там вони знайомляться з Вітамінчиком, який став їхнім вірним другом, і з ним долають безліч труднощів на шляху до своєї мети: рятуються втечею від страшного Кашля ХІІІ, злих мікробів, що живуть на болоті, перемагають Нежить Хронічний і Температуру Високу. Із диво-ліками діти щасливо повертаються додому. Тепер вони знають: для того щоб бути здоровими, потрібно: спортом займатися, робити зарядку щодня, загартовуватися і завжди бути в доброму гуморі!
Мащенко, О.   Національний олімпійський комітет України про легку атлетику та В.Куца, Ю. Сєдих, В. Борзова, С. Бубку, Н. Добринську [Текст] : [оповідання]/ О.Мащенко ; [О. Мащенко]. – Київ : Грані-Т, 2011. – 120 с. – (Життя видатних дітей).
Спорт щедро нагороджує наполегливих та завзятих. У цьому ще в дитинстві переконалися герої оповідань, які підготував для вас НОК України. Зараз вони – відомі у цілому світі легкоатлети : Володимир Куц – зірковий стаєр, дворазовий олімпійський чемпіон з метання молота ; Сергій Бубка – найкращий стрибун із жердиною, рівних якому немає й досі, президент НОК України ; Наталя Добринська – олімпійська чемпіонка з найважчого виду легкої атлетики – багатоборства ; Валерій Борзов – один із найвидатніших українських спринтерів, олімпійський чемпіон, президент Федерації легкої атлетики України. Книга для маленьких спортсменів та любителів спорту, а також їхніх батьків.
Палій, Г.  Національний олімпійський комітет України про баскетбол та А. Поливоду, С. Коваленка, О. Сальникова, О. Білостінного, О. Волкова [Текст] : [оповідання/ Г.Палій ; Г. Палій]. – Київ : Грані-Т, 2011. – 104с. – (Життя видатних дітей). 
Національний олімпійський комітет підготував розповіді про один із найпопулярніших видів спорту – баскетбол та дитинство видатних українських баскетболістів, які завдяки нескореній волі до перемоги здобули світове визнання та підкорили найвищі баскетбольні вершини. Анатолій Поливода – неперевершений центровий, володар багатьох золотих та срібних нагород СРСР, Європи та світу. Сергій Коваленко – олімпійський чемпіон, який був справжнім інтеліґентом у житті й на майданчику. Олександр Сальников – олімпійський чемпіон, який вражав умінням атакувати з найскрутніших положень. Олександр Білостінний – олімпійський чемпіон, чемпіон Європи та світу, володар Кубку Іспанії. Олександр Волков – один із лідерів збірної СРСР, перший український баскетболіст, який грав у НБА, засновник БК «Київ». Книга для маленьких спортсменів та любителів спорту, а також їхніх батьків.
Палій, Г.  Національний олімпійський комітет України про художню гімнастику та І. Дерюгіну, О. Тимошенко, О. Вітриченко, К. Серебрянську, А. Безсонову [Текст] : [оповідання/ Г.Палій, О.Мащенко ; Г. Палій, О. Мащенко]. – Київ : Грані-Т, 2011. – 112с. – (Життя видатних дітей).
Національний олімпійський комітет України підготував розповіді про один із найпопулярніших видів спорту – художню гімнастику – та дитинство видатних українських гімнасток, які завдяки гнучкості тіла й нескореній волі до перемоги здобули світове визнання та підкорили найвищі спортивні вершини. Читайте історії про дитинство Ірини Дерюгіної – єдиної українки, яка двічі поспіль ставала чемпіонкою світу; Олександри Тимошенко, яка здобула найголовнішу перемогу на Олімпіаді в Барселоні 1988 року; Олени Вітриченко, яка виграла свій перший турнір у 9 років; Катерини Серебрянської, яка тріумфувала 1996 року, коли поверталася із золотою медаллю з кожних змагань; Анни Безсонової, яка має найбільшу в історії художньої гімнастики України колекцію срібних та бронзових медалей. Книга для маленьких спортсменів та любителів спорту, а також їхніх батьків.
Шульга, Л.М.    Оздоровче плавання [Текст] : навч. посіб./ Л.М.Шульга. – Київ : Олімпійська література, 2008. – 232с. 
У навчальному посібнику висвітлено питання навчання основних способів плавання, оздоровлення людини й оцінки стану її здоров’я, профілактики та лікування різних захворювань, адаптивне плавання у системі реабілітації неповносправних осіб, плавання з дітьми грудного та дошкільного віку, а також надання першої допомоги постраждалим на воді. Для студентів навчальних закладів фізичного виховання і спорту різного рівня акредитації, викладачів, учителів фізичної культури, інструкторів.
Желдак Т. Історія чемпіонатів Європи з футболу. - Харків: Фоліо, 2016.- 400с.
Зараз це важко собі уявити, але всього якихось 60 років тому не існувало такого поняття - "Чемпіонат Європи", а перші континентальні змагання були зустрінуті провідними європейськими футбольними країнами вкрай негативно. Минув час, і зараз Чемпіонат Європи став подією, яка виходить далеко за рамки простого футбольного змагання.
У всіх 13 європейських першостей, що минули, - своя історія. Історичним став уже і Євро-2012 в Україні та Польщі.
Це видання - не лише збірка довідкової інформації (хоча любителі статистики також знайдуть тут багато корисного), це емоції і переживання, невідомі факти і загадки забитих і незабитих голів, перемоги й поразки, герої і невдахи... Тобто футбол - найкраща в світі гра у всіх її проявах.
Ця книжка - продовження "футбольної серії" видавництва "Фоліо", розпочатої книжками "Билиці та вигадки українського футболу" (історія київського "Динамо"), "Знамениті постаті українського футболу" та "Історія українського футболу".
Сільвестров О. Олег Блохін. - Харків, Фоліо. - 2012.- 121с
Олег Блохін – гравець, масштаби таланту й досягнення якого охоплюють не тільки  український, але й світовий футбол у цілому. Восьмиразовий чемпіон СРСР, володар Кубка кубків УЄФА і Суперкубка УЄФА, кращий бомбардир збірної СРСР і чемпіонату СРСР, володар «Золотого м’яча» (звання кращого футболіста Європи) 1975 року – це тільки невелика частина досягнень Блохіна-гравця. Є чим пишатися і Блохіну-тренеру – він перший наставник в історії українського футболу, якому вдалося вивести збірну країни до фінальної частини чемпіонату світу, дійшовши разом із нею 2006 року до чвертьфіналу.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар