пʼятницю, 7 травня 2021 р.

Уклін Вам, наші любі неньки!

День матері – одне з найбільш зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до останніх днів несе в душі єдиний і неповторний образ своєї мами, яка все зрозуміє, пробачить і буде любити, незважаючи ні на що. Найважливіші в цей день увага і щира подяка мамі за наше життя.

У всіх країнах світу в цей день дякують матерям за виховання, любов, турботу і ласку. У День матері хочеться подарувати все що у нас є. Тепло, щирість душі, найніжнішу пісню, головне, щоб було кому, щоб встигнути висловити свої найкращі почуття.

До Дня матері в Україні бібліотека №13 підготувала літературно-поетичну композицію "Уклін Вам, наші любі неньки!".


Книга про матір. Українські поети 19-21 ст.: антологія - К.: Криниця, 2003. - 319 с.

У цій унікальній за змістом антології вперше тематично підібрані та об’єднані поетичні твори 232-х українських поетів, що присвячені українській матері, яка на важких роздоріжжях історії самовіддано бореться за добро і світло в житті своїх дітей, за продовження роду, а значить – за збереження і відродження української нації.

Здоров'я матері і дитини: енциклопедія - К.: Українська енциклопедія, 1997. - 702 с.

Енциклопедія містить понад 2500 статей з питань охорони здоров'я матері і дитини. У книзі є статті з з правових питань, організації охорони здоров'я, соціальної гігієни, медичної генетики та інші. Для педіатрів, лікарів, студентів медвузів та ін.

Пори року - К.: Авіаз, 2012. - 96 с.

До читаночки увійшли твори українського фольклору, письменників-класиків та сучасних авторів. Всі твори розподілено за порами року. Тема "День матері" розкрита на 48 с.

Дванадцять місяців / упорядник І.Бойко. - К.: Веселка, 2015. - 199 с.

Багато поколінь українських дітей виросли із цим щорічником, адже перша книга під такою назвою побачила світ понад півстоліття тому. І кожне нове видання було і, сподіваємося, буде справжнім подарунком для читача, незважаючи на вік. Вірші, казки, оповідання, науково-пізнавальні і документальні розповіді, різноманітні цікавинки дозволять і дітям, і дорослим здійснити мандрівку столицею України, завітати до київських храмів, музеїв, театрів, навчальних закладів, дізнатися про минуле і сучасне міста, а також про те, як багато важив Київ у житті видатних українських митців.                                                Тема "День матері" розкрита на 75 с.

Україно, нене моя! - К.: Веселка, 1993. - 327 с. 

Ця книга - своєрідна поетична антологія і водночас альбом писанок. Кожна сторінка збірника дихає любов'ю до матері - України, бо ж і натхненні страждання її синів і дочок,з тривоги за її історичну долю, з віри в її воскресіння, із замилування її красою.                                 Тема "День матері" розкрита на 63 с.

Олійник Б. Основи. - К.: Дніпро, 2005. - 456 с.

До книги увійшли вибрані твори видатного українського поета і громадського діяча, лауреата Шевченківської премії академіка Бориса Ілліча Олійника. Тема матері посідає особливе місце у творчості відомого поета. Їй, матері, найдорожчій на землі людині, він присвятив вірші й поеми, всю щиру любов свого вдячного синівського серця. "Мати сіяла сон", "Мати", "Мати наша - сивая горлиця", "Пісня про матір", "Сиве сонце моє" – це далеко не всі поезії, у яких Борис Олійник співав величальну пісню материнству.


Немає коментарів:

Дописати коментар