середу, 23 грудня 2020 р.

Новий рік крокує по планеті

Новий рік – одне з найпопулярніших календарних свят, яке відзначають буквально всі люди Землі. На всій планеті, у кожній країні, у кожній родині діти й дорослі готуються до цього свята, чекаючи нових радісних подій, барвистих подарунків, дивних чудес і виконання заповітних бажань. Мабуть, немає більше таких свят, які б протягом багатьох століть об'єднували радісним святкуванням все населення світу, незалежно від відстаней, кольору шкіри і віросповідання. 

Напередодні Нового року бібліотека №13 підготувала відео виставку-серпантин "Новий рік крокує по планеті".                  

Онищенко Г. Новорічні пригоди Морозенка - К.: Саміт - Книга, 2019. - 80 с.

На сторінках цієї книги на читача чекає цікава і пізнавальна подорож юного Морозенка у пошуках найкрасивішої ялинки та оповідь про традиції святкування Нового року з усього світу. І все це у художньо довершеній віршованій формі.

Пори року - К.: Авіаз, 2012. - 96 с.

До читаночки увійшли твори українського фольклору, письменників-класиків та сучасних авторів. Всі твори розподілено за порами року.

Лозко Г. Українське народознавство - Харків: Див, 2005. - 472 с.

Ця книжка відомого етнолога, кандидата філософських наук Галини Лозко, що стала популярною серед учителів, учнів та студентів. Автор доповнила книгу новими фактичнимии даними, ілюстративним матеріалом, а також великим списком наукових джерел. Книга буде цікавою для всіх, хто шанує нашу рідну Батьківщину та дбає про майбутнє збереження нашого етносу.

Українці. Свята, традиції, звичаї. Донецьк: Альфа-прес, 2004. - 304 с.

У книзі висвітлено особливості календарних і родинних свят, побутових традицій, забав, звичаїв, обрядів і пов’язаних з ними символів та атрибутів. Розкрито багатство, образність, співучість української мови.

Книга розрахована на всіх, кого цікавить українське народне  духовне надбання, важливою складовою частиною якого є традиційно-побутова культура.

Журнал "В гостях у казки" №12, 2020. - 36 с. Тема "Незабаром Новий рік" розкрита на 28 с.

Журнал "Барвінок" №12, 2018. - 32 с. Тема "Новорічна ялинка" розкрита на 29 с.


Немає коментарів:

Дописати коментар