середу, 9 вересня 2020 р.

Літературний відеокомпас "Вчимося бути здоровими"

#бібліотеки_соломянки 
#бібліотека_13 
#бібліопідвальчик_на_відрадному
#бібліотека_onlinе
#ПРОЧИТАННЯ
#книги_фонду
#день_фізичної_культури_і_спорту

Напередодні свята фізичної культури і спорту в Україні, свята здорового способу життя і радості, адреналіну і перемог, бібліотека 13 підготувала літературний відеокомпас "Вчимося бути здоровими".

Сільвестров О. В. Олег Блохін. - Харків: Фоліо, 2012.-121с.

Олег Блохін — гравець, масштаби таланту й досягнення якого охоплюють не тільки радянський і український, але й світовий футбол у цілому. Восьмиразовий чемпіон СРСР, володар Кубка кубків УЄФА і Суперкубка УЄФА, кращий бомбардир збірної СРСР і чемпіонату СРСР, володар «Золотого м’яча» (звання кращого футболіста Європи) 1975 року — це тільки невелика частина досягнень Блохіна-гравця. Є чим пишатися і Блохіну-тренеру — він перший наставник в історії українського футболу, якому вдалося вивести збірну країни до фінальної частини чемпіонату світу, дійшовши разом із нею 2006 року до чвертьфіналу.

Палій Г. «Національний олімпійський комітет України про баскетбол та  Анатолія Паливоду, Сергія Коваленка, Олександра Сальникова, Олександра Білостінного, Олександра Волкова: оповідання. - К. :Граніт-Т, 2011.-104с.

Національний олімпійський комітет підготував розповіді про один з найпопулярніших видів спорту – баскетбол та дитинство видатних українських баскетболістів, які завдяки нескореній волі до перемоги здобули світове визнання та підкорили найвищі баскетбольні вершини.
Анатолій Поливода – неперевершений центровий, володар багатьох золотих та срібних нагород СРСР, Європи та світу. Сергій Коваленко – олімпійський чемпіон, який був справжнім інтеліґентом у житті й на майданчику. Олександр Сальников – олімпійський чемпіон, який вражав умінням атакувати з найскрутніших положень. Олександр Білостінний – олімпійський чемпіон, чемпіон Європи та світу, володар Кубку Іспанії. Олександр Волков – перший український баскетболіст, який заграв в НБА, засновник «БК Київ».
Книга для маленьких спортсменів та любителів спорту, а також їхніх батьків. 

Палій Г. «Національний олімпійський комітет України про художню гімнастику та Ірину Дерюгіну, Олександру Тимошенко, Олену Вітриченко, Катерину Серебрянську, Анну Безсонову: оповідання. - К.: Граніт-Т, 2011.-112с.

Національний олімпійський комітет України підготував розповіді про один із найпопулярніших видів спорту – художню гімнастику – та дитинство видатних українських гімнасток, які завдяки гнучкості тіла й нескореній волі до перемоги здобули світове визнання та підкорили найвищі спортивні вершини. Читайте історії про дитинство Ірини Дерюгіної – єдиної українки, яка двічі поспіль ставала чемпіонкою світу; Олександри Тимошенко, яка здобула найголовнішу перемогу на Олімпіаді в Барселоні 1988 року; Олени Вітриченко, яка виграла свій перший турнір у 9 років; Катерини Серебрянської, яка тріумфувала 1996 року, коли поверталася із золотою медаллю з кожних змагань; Анни Безсонової, яка має найбільшу в історії художньої гімнастики України колекцію срібних та бронзових медалей. Книга для маленьких спортсменів та любителів спорту, а також їхніх батьків.

Мащенко О. Національний олімпійський комітет України про легку атлетику та Володимира Куца Юрія Сєдих, Валерія Борзова, Сергія Бубку, Наталю Добринську: оповідання.  - К.: Граніт-Т, 2011.-112с.

Спорт щедро нагороджує наполегливих та завзятих. У цьому ще в дитинстві переконалися герої оповідань, які підготував для вас Національний Олімпійський Комітет. Зараз вони – відомі у цілому світі легкоатлети: Володимир Куц – зірковий стаєр, дворазовий олімпійський чемпіон; Юрій Сєдих – рекордсмен світу, олімпійський чемпіон з метання молота; Сергій Бубка – найкращий стрибун із жердиною, рівних якому немає й досі, президент НОК України; Наталя Добринська – олімпійська чемпіонка з найважчого виду легкої атлетики – багатоборства; Валерій Борзов – один із найшвидших українських спринтерів, олімпійський чемпіон, президент Федерації легкої атлетики України. Книга для маленьких спортсменів та любителів спорту, а також їхніх батьків.

Спорт: Для дітей середнього шкільного віку /Авт. - упорядник М. О. Володарська. - Харків: Фоліо, 2004.- 317с. (Дитяча енциклопедія).

Відкривши цю книгу, ти потрапиш у захоплюючий світ спорту, де панують грація та пластика, мужність та витривалість, спритність та сила, відкриєш для себе багато цікавого про своїх спортивних кумирів, таких як Пеле, Уейн Гретцкі, брати Клички, Андрій Шевченко та інші; про встановлення рекордів та можливості людського тіла і, може, сам захочеш стати одним з тих, хто створює спорт майбутнього.


Немає коментарів:

Дописати коментар