середу, 2 вересня 2020 р.

Кросворд "Шкільний час"

#бібліотеки_соломянки #бібліотека_13 
#бібліопідвальчик_на_відрадному
#бібліотека_onlinе 
#ПРОЧИТАННЯ
#книги_фонду
#кросворд

Складіть самостійно або розгадайте кросворд - цікаво і корисно проведіть вільний час у родинному колі. Адже ця гра зі словами тренує пам’ять, відточує кмітливість, підвищує грамотність, вчить працювати з довідковою літературою. Ідеальний спосіб одночасно поглибити знання та скоротати час в дорозі.

Кросворд (англ. Crossword — перетин слів) — гра-задача, яка полягає у вписуванні літер у перехресні рядки клітинок накресленої фігури так, щоб за горизонталлю та вертикаллю вийшли загадані слова.

Творцем першого кросворду був журналіст Артур Уїнн, який емігрував до Нью-Йорка з Ліверпуля. Він винайшов новий підхід у роботі зі словом: уклав літери в клітини, клітини розмістив у смужки і назвав нову головоломку «cross-word puzzle». Автор відправив свій кросворд з 32 слів в газету «Нью-Йорк уорлд», де він був надрукований 21 грудня 1913 року.

 З яких книжок добувають знання?
  Сьогодні ми познайомимося з довідковою літературою. Як ви гадаєте, яка це – довідкова література?
Довідкові видання - це твори друку, що містять короткі відомості наукового, науково-популярного або прикладного характеру, викладені, оформлені та розміщені так, щоб їх можна було швидко знайти.

Для успішної роботи з цими виданнями треба мати точну уяву про те, які з них забезпечують одержання необхідних вам даних, оскільки вони надзвичайно різноманітні за формою, повнотою матеріалу, хронічним обсягом, тематикою.
До основних видів довідкових видань належать: енциклопедії, довідники, словники.

Найбільш популярними і значними є енциклопедії.
Енциклопедії - однотомне або багатотомне видання, яке містить в узагальненому вигляді основні відомості з однієї або з усіх галузей знання і практичної діяльності, викладені у вигляді коротких статей, розміщених в алфавітному або систематичному порядку.

А чи складали ви коли-небудь кросворд? Як приклад, робота "Шкільний час" нашої маленької користувачки Радочки, приурочена новому навчальному року.






                     

                                                                                       

                                                                                  

Немає коментарів:

Дописати коментар