субота, 16 травня 2020 р.

Тетяна Череп-Пероганич

#бібліотеки_соломянки #бібліотека_13 #бібліопідвальчик_на_відрадному #бібліотека_і_карантин #бібліотека_onlinе #ПРОЧИТАННЯ

   Друзі, знайомтесь ближче. Тетяна Череп-Пероганич - українська поетеса, прозаїк і драматург, журналістка, перекладачка, громадська діячка, членкиня Національної спілки письменників України, Національної спілки краєзнавців України, лавреатка національних і міжнародних премій. А це, погляньте, книга «Осінь дорослої жінки» – дев’ята в доробку пані Тетяни - збірка віршів, які багато в чому для неї є художніми експериментами. Деякі з віршів покладені на музику.
   Серед нових творів, вміщених у чотирьох розділах, – поезії, п’єси, вірші поетеси в перекладі польською та болгарською мовами.
Поетичні етюди польською мовою в перекладі Казімежа Бурната із книг «Із саду — дві стежини» та «Берег любові».
   Поетичні етюди болгарською мовою в перекладі Димитра Христова із книги «Іриси для коханого».
   «Щастя до чаю» — містить 34 вірші, присвячені переживанням «дорослої жінки», роздумам про кохання, про російсько-українську війну.
  «Запитання» — містить 44 запитання афористичного звучання, відповіді на які має дати сам читач.
   «Квітка Цісик. Туга за Україною» — музична п'єса-монолог, опублікована у збірці, стала основою театральної вистави, монологу-притчі на одну дію «Я — Квітка». Прем'єра вистави відбулася 10 жовтня 2017 на Камерній сцені ім. Сергія Данченка Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка в рамках XIV Міжнародного театрального фестивалю жіночих монодрам «Марія». Режисер-постановник — Валерій Невєдров, роль Квітки Цісик зіграла акторка Вікторія Васалатій.
   «Вітерець і Україна» — п'єса для дітей.
   Авторка традиційно щира у слові, яким вміло описує сумні реалії сьогодення.
   Бібліотека 13 залюбки пропонує читачеві зазирнути через поезію в найінтимніші закутки творчого жіночого серця.


Немає коментарів:

Дописати коментар