середа, 22 квітня 2020 р.

Василь Ярославович Вірастюк

#бібліотеки_Соломянки #бібліотека_13 #бібліопідвальчик_на_відрадному #бібліотека_і_карантин #бібліотека_онлайн 

    Сьогодні день народження святкує володар титулу Найсильніша людина світу, неодноразовий чемпіон світу, а також заслужений майстер спорту Василь Вірастюк, йому виповнюється 46 років.
    Богатир зміг прославити Україну багатьма спортивними досягненнями, серед яких титул чемпіона світу в силовому багатоборстві. Рекорди найсильнішої людини світу були внесені в "Книгу рекордів України". Василь Вірастюк тягнув п’ять трамвайних вагонів масою 101,5 тонни, за хвилину підняв і встановив на тумби заввишки 130 см чотири крижані куби, кожен по 150 кг. Варто зазначити, що до нього з льодом ніхто не працював.
    Український чемпіон Василь Ярославович Вірастюк народився 22 квітня 1974 року на Західній Україні в Івано-Франківську. Батько сімейства Вірастюків (Ярослав Васильович) займався управлінням вантажних автомобілів. Батько гартував своїх дітей з дитинства, зрощував з юних хлопчаків справжніх чоловіків. Уже в 13-річному віці Василь міг керувати вантажним автомобілем. Незадовго до повноліття отримав водійське посвідчення категорії В і С, а потім А і Е. Любов до спорту почалася в 10 років, коли Василь поступив в секцію легкої атлетики і штовхання ядра. Після закінчення 8 класів середньої школи, в 1989 році Вірастюк вступив у Технікум фізичної культури в Івано-Франківську. Там він провчився до 1992 року, потім був покликаний в армію, де пробув два роки. Серед спортивних досягнень Василя Вірастюка - звання майстра спорту (1995), а в 1998 - майстра спорту міжнародного класу, він є багаторазовим чемпіоном світу в силовому багатоборстві, два рази був визнаний «Найсильнішою людиною на планеті» (у 2004-му і 2007-му ). Кілька разів його ім'я було занесене до Книги рекордів Гіннесса. Він ставив рекорди проробляючи різні силові трюки - тягнув п'ять вагонів трамвая, що важили понад 100 тонн, провозив на відстань 25 метрів зчіпку з машин Mitsubishi.
    Кар'єра Вірастюка дуже різноманітна. Після повернення з армії до 2000 року працював у спортклубі «Україна» тренером з легкої атлетики. Був охоронцем і водієм у Львівському концерні «Галнафтогаз». З 2000 року почав займатися силовими багатоборствами, відомими за рахунок каналу 1 +1 як «богатирські багатоборства» (World's Strongest Man). У складі команди Богатирів спробував свої сили в телевізійному проекті «Форт Боярд». Також брав участь в рекламі пива «Арсенал» та будівельної компанії «Альцест». У 2009 році вирішив випробувати себе в якості актора. Вперше глядачі побачили спортсмена в образі коваля в мюзиклі «Як козаки ...». А в 2013 році Василь зіграв Велета в художньому біографічному фільмі про українського богатиря «Іван Сила».
    Василь Вірастюк крім професійного спорту має ще одне захоплення - катання на мотоциклі. А вдома спортсмен проявляє себе як турботливий чоловік і уважний батько.









Немає коментарів:

Дописати коментар