пʼятницю, 17 квітня 2020 р.

Христос Воскрес! – Воскресне Україна!


    Цієї неділі, 19 квітня, православні християни всього світу святкують світлий Великдень, який в пам’ять про диво воскресіння Сина Божого відзначається протягом багатьох століть. Для українців Великдень - основне річне свято, яке несе з собою віру, надію і любов. Його  обряди, що виконували наші пращури з сивої давнини, передаються з покоління в покоління,  багато з них відтворюються і в наш час.
    Це не тільки різнокольорові писанки і смачна паска. Це особливе свято, коли слідують традиціям і вірять у диво. Існує безліч повір’їв і застережень на Великдень.
    Традиції христування вже 2000 років: весь період святкування при зустрічі люди вітають один одного словами: «Христос воскрес!». Відповідають: «Воістину воскрес!». Триразово цілуються і обмінюються писанками. Обмін яйцями міцно увійшов у великодню традицію.
    Паска – символ воскресіння та небесного царства, вічного життя. А солодка вона, тому що символізує радість життя із Богом. Крашанки й писанки на Великдень – це символи нового життя і відродження. 
    Пропонуємо вашій увазі цікавий відеоролик "Незвично про звичне: Великодні символи".


Немає коментарів:

Дописати коментар