четвер, 11 квітня 2019 р.

Шлях до зірок


    12 квітня весь світ відзначає День авіації і космонавтики — пам'ятну дату, присвячену першому польоту людини в космос. Це особливий день — день тріумфу науки і всіх тих, хто сьогодні трудиться в космічній галузі. Як свято День космонавтики був встановлений Указом Президії Верховної Ради СРСР від 9 квітня 1962 року, а міжнародний статус отримав у 1968 році на конференції Міжнародної авіаційної федерації.
  У бібліотеці №13 широкому колу користувачів представлений книжково-інформаційний огляд "Леонід Каденюк. Космічна далина життя".
     Леонід Каденюк був першим і поки єдиним космонавтом незалежної України. У 1995 році його відібрали в групу космонавтів Національного космічного агентства України. 19 листопада 1997 року Каденюк на кораблі NASA Колумбія полетів у космос. Політ у складі міжнародного екіпажу тривав 15 діб 16 год 35 хв 1 сек. Крім спільного українсько-американського експерименту, в космічному польоті Каденюк провів 10 експериментів із ботаніки – про вплив невагомості на рослини. Під час польоту Леоніда Каденюка вперше в космосі побували тризуб, український прапор і пролунав гімн незалежної України.


   Людину завжди вабили безмежні простори космосу: зоряні галактики, сузір'я, планети, чи є життя на Марсі, непізнані літаючі об'єкти (НЛО). До Всесвітнього дня авіації і космонавтики бібліотека 13 разом із маленькими друзями школи 174 розібралися у значеннях цих термінів і на майстер-класі виготовили загадкові літаючі апарати з не менш загадковим іншопланетянами.




















Бібліотечні джерела:
Астрономія. Зорі, галактики та Всесвіт. - К.: Вітраж, 2006р.
Земля і Всесвіт. - К.: Павлін, 2005р.
Казанцева Л. Київське вікно у Всесвіт - К.: Наш час , 2006р.
Людина і Всесвіт. - М.: Картографія, 1994р.
Україна. Дитяча енциклопедія. - Харків: Фоліо, 2007р.

Немає коментарів:

Дописати коментар