середу, 27 березня 2019 р.

Театр – не дзеркало, а збільшувальне скло


   Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня. Це не просто професійне свято митців сцени, це свято мільйонів глядачів, яке було встановлене у 1961 році IX конгрессом Міжнародного інституту театру.


 Це свято всіх працівників театру, а не тільки акторів, адже «театр починається з вішалки». Тут немає другорядних професій, тому цей день відзначають також режисери-постановники, продюсери, звукоінженери, сценаристи, світлотехніки, гардеробники та білетери. Всі ці професії ми сьогодні опанували. Бо відзначили Міжнародний день театру зі старшою групою дитячого садочка театральним дійством за сценарієм української народної казки "Пан Коцький". Ляльководами були дітлахи, а ми, дорослі,  режисерами постановниками, сценаристами, звукоінженерами. Білетерів не було. Вхід був вільний.

    В одного чоловіка був кіт, та такий старий, що вже й нездужав мишей ловити. От хазяїн його і виніс до лісу, мовляв, нащо той йому. Покинув і поїхав. От здибала його Лисичка, представився кіт Паном Коцьким. Лисичка й запропонувала бути йому за жінку, а він їй за чоловіка аби був. Що з того вийшло, побачите на світлинах. 















Немає коментарів:

Дописати коментар