вівторок, 19 лютого 2019 р.

Наша гідність


Горить свіча і пам’яті сльоза
додолу з неї краплями стікає.
Земля ридає, плачуть небеса –
Героїв Україна пам’ятає.


    20 лютого ми відзначаємо п'яту річницю з дня трагічних, сповнених героїзму подій Революції Гідності, пік розстрілів Героїв Небесної Сотні. Цей день назавжди увійде в історію України як символ патріотизму та героїзму і вкотре підтвердить тезу про те, що в найкритичніший та найважчий період нашої історії знайдуться герої, які своєю жертовністю дозволять будувати нам майбутнє.  
   Герої Небесної Сотні стали джерелом натхнення для наших героїчних воїнів, які гідно продовжують їх справу, захищають наше з вами право на вільне життя. Слава Героям Небесної Сотні, слава українським воїнам, які відважно та з честю виконують свій святий обов’язок захисту нашої Батьківщини. Будьмо гідні своїх героїв, які віддали власне життя за нашу свободу. 

    Сьогодні разом з нашими користувачами та волонтером громадської організації "Генерація дії" Юрієм Когтєвим, який був учасником Майдану, ми вшанували п'яту річницю пам'яті про українську гідність і прагнення вільно жити у власній європейській державі. З дискусією, власним баченням, запитаннями та презентацією фільму "Наша гідність", особисто знятому і представленому аудиторії бібліотекарем Наталією Колесниковою. 
   Колектив бібліотеки відгукнувся на пропозицію гостя Юрія, про що ми дізналися з оголошення групи "Мій Відрадний", і взяв участь у акції відправки шин для розвідників ЗСУ у Маріуполь, які завтра дістануться призначеного пункту, надавши  матеріальну допомогу у добрій справі. Адже наш волонтер після Революції Гідності продовжує справу життя у горнилі війни на сході України.
    Це наш обов'язок перед майбутніми поколіннями, перед пам'яттю загиблих співвітчизників. Герої не вмирають!












Бібліотечні джерела:
Бобровольчі батальйони - Харків: Фоліо, 2017р.
Капустин В. За сценою Майдану - К.: Велес, 2014р.
Кардаш Л. Майдан: точка відліку - К., 2016р.
Майдан від першої особи - К.: Фенікс, 2016р.
Небесна Сотня - Харків: Фоліо, 2015р.
Рудневич М. Я з Небесної Сотні - К.: Абабагаламага, 2014р.
Стражний О. Майдан. Події - К.: Дух і Літера, 2016р.

Немає коментарів:

Дописати коментар