пʼятницю, 7 грудня 2018 р.

Усвідомлення права розвиває усвідомлення обов’язку


   Декларація прав людини стала першим світовим документом, сформулювавши положення про права людини. Генеральна Асамблея ООН офіційно встановила відзначати 10 грудня День прав людини.
   Засновники цього свята висловлювалися за розширення прав людини, активну пропаганду ідей рівноправності, соціальної відповідальності та взаємодопомоги.


  У Загальній декларації прав людини задекларовано наступні принципи: рівність людей,  право кожного на життя, свободу та особисту недоторканість, заборона рабства і торгівлі людьми, право кожного на правосуб’єктність, рівність усіх перед законом,  право на громадянство, право на свободу переконань, право на участь в управлінні громадськими та державними справами, право на працю тощо.
    У Міжнародний день прав людини метою нашого заходу  було виховання підростаючого покоління у дусі дотримання прав людини. Бібліотеку 13 ми разом з дітьми перетворили в правовий заклад: вчили права і усвідомлювали обов'язки. Кожна дитина має право на життя, на медичну допомогу, на освіту, на відпочинок, на турботу з боку дорослих, на захист від фізичного та психологічного насильства, на корисну і якісну їжу, на дозвілля, на збереження сімейного зв'язку. Ці знання ми закріпили розфарбовуванням розмальовок на тему права.













Бібліотечні джерела:
Дахно І. Історія держави і права - К.: Центр навчальної літератури, 2006р.
Дудла І. Захист прав споживачів - К.: Центр учбової літератури, 2007р.
Кельман М. Загальна теорія держави і права - К.: Кондор, 2006р.
Копиленко О. Правознавство - К.: Професіонал, 2007р. 
Котюк В. Теорія права - К.: Вентура, 1996р.
Орлов П. Основи правознавства - Донецьк: Альфа-прес, 2004р.
Популярна юридична енциклопедія - К.: Юрінком Інтер, 2002р.
Трудове право України - К.: Алерта, 2005р.
Філонов О. Основи демократії - К.: Знання, 2006р.
Юридична енциклопедія - К.: Українська енциклопедія, 1999р.

Немає коментарів:

Дописати коментар