вівторок, 8 травня 2018 р.

Довгожданна Перемога нас до сонця підняла


                
 Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Минуло вже 73 роки від Дня Перемоги над нацизмом в Другій світовій війні. Та пам’ять про ті події завжди буде жити в наших серцях. 

На початку у День пам'яті та примирення старшокласникам був проведений огляд літератури, представленої на книжковій виставці - вшанування «Травневий день рахує мирні весни».



   Під час заходу школярі познайомилися зі сторінками історії періоду Другої світової війни, про роки окупації в Україні, дізналися про героїчні подвиги наших дідів та прадідів. 
   Також учні взяли участь у майстер-класі з флористики «Мак – квітка миру». Кожен учасник мав змогу виготовити власноруч свою маківку.









Супроводом до вищезгаданих заходів ми влаштували Open air - вуличну годину спогадів "Довгожданна Перемога нас до сонця підняла". Спілкувалися з перехожими літнього віку про те, що вони знають про тяжкі буремні роки війни, що пам'ятають, що чули з розповідей, чиї рідні, батьки, діди воювали на кривавих фронтах, чиї, на щастя, дійшли до Перемоги і повернулися в рідні сім'ї. Після спогадів - спілкування ми дарували маківки - символ Дня пам'яті та примирення, книги за смаком та візитівки, флаєри бібліотеки, запрошуючи на гостину. Сподіваємося, що такими хвилинами уваги, співчуття і розуміння, ми, українці, стаємо ближчими, дружнішими, об'єднаними нашими спільними патріотичними справами в боротьбі за мир, волю і спокій на нашій рідній Україні.









Бібліотечні джерела:
Героїчний Київ: Документальні розповіді. - К.: Україна, 2003р.
Дванадцять місяців - К.: Веселка, 2015р.
Київ - Парки, площі, вулиці - К.: Фенікс, 2006р.
Подвиг на віки - К.: Книга пам'яті України, 2000р.

Немає коментарів:

Дописати коментар