середу, 21 березня 2018 р.

І не зникне в віках славне ім’я Твоє


   В'ячеслав Максимович Чорновіл — український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичний в'язень СРСР. Провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х — 90-х років, Герой України, Лауреат Міжнародної журналістської премії ім. Ніколаса Томаліна.


   Разом із іншими видатними діячами започаткував в Україні національно-визвольний рух шістдесятників та дисидентів. Засновник та головний редактор підпільного українського часопису «Український вісник», член Української Гельсінської групи. 


Користувачі ознайомилися з виставкою-пам'яттю "Хвала Україні! І слава Герою!", яка присвячена Герою України В. Чорноволу, згадали героїчні сторінки його життя та геніальні цитати провісника духовної свободи.



   Постать В'ячеслава Максимовича назавжди стала символом боротьби за права вільної людини у незалежній державі, а його ім’я - золотим рядком в історії нашої країни. В. Чорновол, справжній державник, непересічна особистість, відданий патріот України, став легендою нації. 


    Увічнений у бронзі у самому серці української столиці він красномовніше за живих звертається до нинішнього та прийдешніх поколінь, надихає своєю енергією, вчить нас берегти і любити свою Вітчизну:
"Дай Боже, нам любити Україну найбільше сьогодні, маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши". 


Світла пам'ять про таких істинних героїв закликає усіх нас бути гідними громадянами України та рішучими захисниками її суверенітету й незалежності. 

Бібліотечні джерела:
Біля витоків Незалежності - К.: Дорадо-Друк, 2011р.
Дивослово №12/2012р, №12/2014р.

Немає коментарів:

Дописати коментар