вівторок, 24 березня 2015 р.

"Крапля води - крупинка золота"


   За останніми науковими дослідженнями в багатьох країнах світу вода  — основний носій біоенергоінформації в природі. Саме завдяки біоенергоінформаційним властивостям вода впливає на функціональний стан цілісної системи організму людини й окремих його органів і систем.


  У природі вода відіграє основну роль. Вода - за давньоукраїнськими віруваннями, найвеличніший дар неба Матері-Землі, бо вона оживлює її та робить плодючою. Вода також виступає як спосіб магічного очищення. 

    На сьогодні проблема екології води є актуальною. Основними джерелами забруднення і засмічення водоймищ є недостатньо очищені стічні води промислових і комунальних підприємств,  відходи виробництва, відходи первинної обробки льону, пестициди і т.ін. Забруднюючі речовини, потрапляючи в природні водоймища, призводять до якісних змін води, які в основному виявляються в зміні фізичних властивостей води та у зміні її хімічного складу.
  З метою охорони вод від забруднення потрібно пришвидшити введення нового порядку лімітування скидів, плати за скиди забруднюючих речовин.


    У народі кажуть: «Будь багатий, як земля, а здоровий, як вода!» Вода очищає людину від гріхів. Земна вода поєднана з небесною, а тому є символом морального і духовного очищення. 

Використана література:
М. Паламарчук. Водний фонд України: Довідковий посібник - К.: Ніка-Центр, 2001р;
В. Джигирей. Екологія та охорона навколишнього природного середовища: Навч. посібник - К.: Т-во "Знання", КОО, 2004р.

Немає коментарів:

Дописати коментар