пʼятницю, 4 листопада 2022 р.

Найуспішніша, найтитулованіша авторка України.

                         

3 листопада 1962 року - народилася українська письменниця, журналістка, сценаристка та поетеса Ірен Роздобудько.

Її називають однією з найуспішніших українських письменниць, вона – неодноразова переможниця літературного конкурсу «Коронація слова»

Письменниця у своїй творчості ніколи не обмежувалася якимись одним жанром, вона також сміливо експерементує із стилями, темами та героями і вибудовує власну оригінальну манеру.

У творчому доробку Ірен кілька десятків дуже різних книжок, серед яких легкі детективи, любовні, психологічні, сатиричні романи та навіть дитячі книжки, зокрема «Коли оживають ляльки», «Пригоди на острові Клаварен», «Дитинство видатних людей», куди увійшли п'ять біографій маленьких геніїв різних країн – Блеза Паскаля, Вольфганга Моцарта, Катерини Білокур, Чарлі Чапліна та Ганса Андерсена.

Ірен Роздобудько є головним редактором журналу «Караван історій. Україна».

Письменниця торкається найпотаємніших струн душі кожної людини, намагається знайти відповіді на важливі питання сьогодення, прокладає місток в майбутнє.

До 60-річчя від дня народження Ірен Роздобудько бібліотека №13 підготувала літературний портрет "Найуспішніша, найтитулованіша авторка України".

Роздобудько І. Гудзик. – К.: Нора-Друк, 2011. – 240 с.

Цей роман має багато нашарувань, сюжетних колізій і героїв. Його часовий простір: від середини 70-х до наших днів, його географія – Київ, українська провінція, Росія, Чорногорія, зрештою – Америка. Але головна ідея така: велике щастя або велика трагедія може початися з найменшої деталі, з ґудзика, який так легко загубити, а потім шукати все життя…Це роман про любов, вірність, зраду. Про те, що ніколи не варто оглядатися назад, а цінувати те, що існує поруч із тобою – сьогодні і назавжди.

Роздобудько І. Гудзик-2. Десять років по тому. – К.: Нора-Друк, 2015. – 320 с.                         

Колись він втратив все: кохану людину, смак до життя, сенс працювати в країні, що поволі котиться в прірву... Але життя не зупинилося. Улюблені герої знову зібралися разом: Денис, Ліка, Єлизавета Тенецька. Десять років по тому...

Роздобудько І. Дві хвилини правди. – К.: Нора-Друк, 2008. – 248 с. 

Можливо, ви їх зустрічали…Тих, хто за одну-дві хвилини здатен зробити чи виправити помилку. Тих, хто, ховаючи від «вогнів великого міста» справжні почуття під маскою іронії, здатен «їхати світ за очі» у пошуках пригод або слави, не розуміючи, що шукає себе. Тих, кого називають неприкаяними, адже вони живуть на межі добра і зла і кожної хвилини можуть зробити крок у будь-який бік.

Роздобудько І. ЛСД. Ліцей слухняних дружин. – Харків: Книжковий Клуб Сімейного Дозвілля, 2013. – 317 с.                          

У цьому ліцеї виховують дівчат, які стануть ідеальними дружинами тим, хто дасть більше грошей. Аж раптом одна вихованка гине. І цього разу інформацію не вдається приховати, бо є люди, котрим небайдужа доля дівчини, від якої відмовились її батьки на користь примарного майбутнього щастя…

Роздобудько І. Подвійна гра в чотири руки. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 224 с.

Юна Марія Гурчик обожнює дві речі: детективи доктора Шерла та розслідування загадкових злочинів. Ось і цього разу норовлива генеральська дочка не може відмовитись від нової справи! Убито талановитого інженера, а з його дому викрадено креслення нової моделі аероплана. Ниточка розслідування приводить Мусю до пароплава «Цариця Дніпра». Десь на його палубі серед респектабельних пасажирів зачаївся вбивця… Не вагаючись, відчайдушна дівчина вирушає у смертельно небезпечний круїз. Під підозрою всі! Та не всі виживуть…


Немає коментарів:

Дописати коментар