вівторок, 23 січня 2018 р.

Пасивний спорт - теж здоров'я


   Шахи — гра на спеціальній дошці, що має назву шахівниця й поділена на 64 світлі та темні клітини (поля), між 16 світлими (білими) і 16 темними (чорними) фігурами за встановленими для них правилами пересування.  Як одна з найпоширеніших спортивних ігор сучасності, поєднує в собі елементи мистецтва (уяви), науки (логічно-точний розрахунок) і спорту. Шахи мають виховне значення: сприяють розвитку концентрації уваги, вміння долати труднощі та планувати власні дії, логічно мислити. Оскільки у грі в шахи виявляються особливості людської особистості, їх використовують як модель для наукових досліджень у психології та педагогіці. Їх також використовують для моделювання систем штучного інтелекту.

    Шахи – це не тільки гра, але й корисне та інтелектуальне проведення вільного часу. Школярам уроки з шахів дуже подобаються, і вони із задоволенням відвідують їх та виявляють зацікавленість в засвоєнні цього шкільного предмету. 

  Для проведення шахового турніру для школярів молодших класів навколишніх шкіл району ми завітали до сусіднього клубу "Творчість". Розповіли про бібліотеку, зокрема про дитячу кімнату, послуги, ознайомили з нашими фондами та запросили до нас на гостину.


Розпочався захоплюючий двобій.

Охочих пограти було вдосталь.

 За допомогою гри в шахи у школярів зміцнювалась та розвивалась пам'ять, мислення та зосередженість. 


Учасників шахового турніру було нагороджено дитячими книжечками та смаколиками.



   

Під час шахових партій учні подумки відтворювали шахові положення, продумували ходи наперед та мислили математично. Та й для відпочинку школярам корисно як читати літературу,  так і пограти в шахи, адже ця гра є чудовим засобом зосередження та заспокоєння нервової системи.

Немає коментарів:

Дописати коментар